Tänka på nya sätt.

Drag and Drop. Anything. For many, this technique requires thinking slightly outside the box. Go ahead — drag anything, and drop it anywhere. Want to launch a picture file in Photoshop rather than Preview? Just drag the image file onto the application icon for Photoshop. Maybe you just read a great idea on some webpage that you want to revisit later — select that text, drag it to the desktop (or any folder) and have a text clipping to read later. If using Spaces, from the far-out view of all desktops, try dragging iTunes (for example) to a different desktop.

Ovanstående kommer ifrån ett inlägg på “The Apple Blog” och det är en av de sakerna som verkligen skiljer Windows och Mac OS X från varandra. Drag & drop i Windows funkar som en trehjuling jämfört med en 21-växlat tävlingscykel i Mac OS X. Man kan dra allt. Öppna dokument har en liten proxyikon högst upp som man kan använda som det faktiska dokumentet. Man kan markera text i Safari och dra texten till skrivbordet för att spara till senare. Man kan dra ett e-postmeddelande till applikationer som t.ex. Things för att länka en “att göra” till ett mail. När jag skulle rapportera en bugg kunde jag till och med markera rader i konsolapplikationen, dra dem till mitt e-postmeddelande och jag fick debuginformationen bifogade i mailet  som en tar.gz-fil. Drag & drop är ett bra koncept om man implementerar det så att det fungerar överallt. Det enda stället man kan använda Drag & drop i windows är filmanipulering. Ett skämt jämfört med den kraft som interaktionstekniken kan tillföra om den bara implementeras på rätt sätt.

Just ja, kom på en till grej: vill du plocka bort en grej från statusmenyn högst upp, håll in command, dra och släpp.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s