Untitled

5 sätt att koppla upp i klassrummen Nyheter. Börja varje dag med en genomgång av nyheterna och koppla dessa till plats i världen via Google Earth. Blogga. Läraren om klassens arbete och annan nyttig info, eleverna för att få skrivträning. Det kan handla om argument för och emot en speciellt fråga eller att skriva på ett annat språk eller som bokcirkelblogg. Använda elevernas mobiler. Eleverna kan ta bilder, filma och spela in ljud som sedan kan användas för redovisning eller dokumentation. Arbeta mer med film som redovisningsform. Det kan vara hela filmer med manus och soundtrack men även enkla mobilfilmer om livsåskådning. Web 2.0 i form av sociala nätverk som Skype med till exempel elever i Kina om matematik, Youtube för förklaringar eller idéer, Teacher­OnDemand för genomgångar. Delta i elevernas nätverk, Facebook och BildDagBoken (BDB). De vill ha vuxenkontakt med respekt!

När ska skolan koppla? – Kultur för unga – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s