Posterous-tips

Nu har jag migrerat helt och hållet från Tumblr till Posterous. Ganska enkelt – det var bara att säga till Posterous att importera hela min Tumble log, bilder och allt! Detta inlägg skriver jag via Gmail, alla inlägg kan skrivas via vilket e-postprogram som helst. För att publicera inlägget skickar man bara e-post till post@posterous.com och vips, så dyker det upp. Posterous känner igen vilken e-postaddress som tillhör vilken blogg.

Alla bilagor funkar och läggs upp fint i inlägget; istället för att behöva bry sig om formattering m.m. så är det bara att skriva och lita på att Posterous gör det fint. Det finns även en bookmarklet som kan användas från webbläsaren för att skicka länkar med eventuella kommentarer till Posterous.

Som sista trick kan man även enkelt tagga sina Posterous-inlägg genom att lägga till något i stil med detta efter titlen på inlägget (ämnesraden i e-postmeddelandet):

((tags: posterous, tips))

Man kan alltså även ha med flerordiga taggar.

En Posterous-blogg är gratis och du skaffar en här: http://posterous.com/
Advertisement

One thought on “Posterous-tips”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s