Just nu kan det vara svårt…

Ringde precis (2011-03-07 08:30) till Telenors kundservice för att kolla läget på deras datanät eftersom både 3G-modemet och telefonen inte kommer ut på nätet (sitter på fast nät i skrivande stund). När jag kom fram till teknisk support, så spelas det upp ett meddelande i stil med "Just nu kan det vara svårt att använda Telenors datatjänster samt skicka mms […] Vi jobbar just nu så snabbt vi kan på att lösa problemet.". Ok, tänkte jag och la på luren, då jobbar de på det.

Sen tänkte jag att "just nu kan det vara svårt" måste vara standardfrasen som man använder inom PR istället för "just nu går det inte". Ungefär som att en bro har kollapsat och vägverket kommer ut med driftinformationen: "Just nu kan det vara svårt att ta sig över floden, men vi jobbar så snabbt vi kan på att lösa problemet".

Sen funderade jag på hur "kan vara svårt" betyder egentligen. Det betyder ju att det går, men att det är svårare – inte lika lätt, som vanligt. När det gäller datatrafik, så kanske det är så att man måste fånga de osynliga datapaketen med telefonen i luften, eller att de gjort om bron till en hinderbana med gupp och grejer.

Kanske borde vi konsumenter använda oss av den frasen när vi talar med företag? "Just nu kan det vara svårt att fakturera mig, men jag jobbar så hårt jag kan på att lösa problemet". Eller när man pratar med säljare: "Just nu kan det vara lite svårt att sälja till mig, så försök igen senare". Möjligheterna är oändliga.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s